Etiketler

18 Ekim 2017 Çarşamba

MALDIVLER



Hint Okyanusunda 280 tanesinde insan yasayan toplam 1,192 adadan olusan adalar toplulugu. Bu 280 adanin 80 tanesi, her birinde bir adet olmak uzere luks turistik resortlarin bulundugu, yerli halkin gitmesinin yasak oldugu adalar. Yuzyil icinde bu adalarin pek cogunun sular altinda kalacagi tahmin ediliyor. Ulkedeki en yuksek rakim 5 metre !

Havalimani da ayri bir ada.

Kuzeyinde Sri Lanka ve Hindistan, dogusunda Endonezya, batisinda Seyseller ve Somali, Afrika kiyilari, ayrica her yonde Hint Okyanusu ile cevrilidir.



Halk, Hint ve Arap kokenlidir. 12.yuzyila kadar budist olan ada halki, musluman tuccarlarin etkisiyle muslumanligi kabul etmis, Portekiz, Hollanda ve Ingiliz egemenligi altinda uzun yillar yasamis ve 1965 yilinda bagimsizligini kazanmis. 1970 yilindan itibaren de adalar turizme acilmis.



Baskenti Male (nufus 150,000), resmi dili Maldivce, resmi dini Musluman, ulke nufusu 400,000 civarindadir. Nufusun % 98’i Musluman, % 2’si diger dinlerin mensubudur. Nufusu azalan ulkelerden biridir.

Saglik harcamalari milli gelire oranlandigi zaman Dunya 4.sudur. Endustriyel buyume hizinda Dunya 3.sudur. Issizlik orani % 12 civarindadir.

Balik ihrac edip, petrol urunleri, tekstil ve tuketim urunleri ithal eder.

Baskanlik sistemi ile yonetilir. Goruntude bir meclisi de vardir.

Kisi basina milli gelir US$ 16,300, para birimi Rufiya (1 US$ =15.5 MR)

Club Valencia futbolcusu Ali Ashfaq Maldivlidir.

NASIL GIDILIR ?

Havalimanindan, kalinacak olan adanin / tesisin mesafesine gore, tekne ya da kucuk ucak ile otele ucreti odenerek transfer yapilabilir. Toplu ulasim yoktur.

NEREDE KALINIR ?

Baskent Male’nin bulundugu ada turistler icin uygun degil. Zaten gerek de yok.
Tercih edilecek ada / otel butceye gore degisir. Geceligi US$ 40’dan baslayip US$ 1,500’e kadar genis bir yelpaze var. Ortalama iyi bir tesis US$ 250 civarinda.

NERELERE GIDILIR ?

Maafushi; guneyde, tekne turlari var
            Maldiv Passions; dalis meraklilari icin. Katilanlar cok mutlu donuyorlar.

Hicbir yere gitmeyip, bulundugu ada / otelde denizen keyfini cikaranlar da var. Yuzerken yavru kopekbaliklarina rastlamak mumkun. Tehlikeli degillermis.








NE ZAMAN GIDILIR ?

Her zaman sicak ve rutubetli. Fark etmez.

NE YENIR ?


Ton baligi, Parotha (bir tur gozleme), diger balik turleri, hindistan cevizi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder